Kaljusaar Küsimus nr 86 Tere! Ometi valu ei leevene.

See lülitub sisse umbes 2 minuti pärast pideva lihaspingega. Lõõgastus kestab umbes 6 tundi. See harjutuste komplekt põhineb selle refleksi mõjul. Need ei mõjuta haiguse põhjust, kuid neil on sümptomaatiline toime - leevendavad puusa lihasvalusid. Heal jalal seistes painutage kahjustatud alajäseme põlve.

Haarake vastava käega pahkluust ja tõmmake tagasi, venitades kahjustatud jala reie esiosa. Hoidke pinget pidevalt minutit, seejärel vabastage aeglaselt jalg. See harjutus aitab valu eesmistes reielihastes. Reie tagaosa lihaste venitamiseks tehke järgmist harjutust: tervislikul jalal seistes pane sirgeks valutav jalg toolile; kallutage nii palju kui võimalik haige jala suunas, tekitades pinget reie tagaosas; hoidke pinget pidevalt minutit, seejärel eemaldage aeglaselt jalg toolilt.

Reie tagaosa jalgade valu korral aitab sääre lihaste venitamine. Kõndige kuni seina või mis tahes vertikaalse pinnani. Pange kahjustatud jala jalg vastu seina - kand põrandal, tald seinal. Tõmmake haige alajäseme põlve ja kogu kere võimalikult seina lähedale, venitades säärelihast.

Hoidke pinget minutit pidevalt, seejärel tõmmake jalg aeglaselt tagasi. See harjutus aitab jalavalude korral põlve all. Lihasvalu põhjus tuleb kindlaks teha Valu pohjused vaagna ulaosas. Kui nädala jooksul hoolimata ravist ja võimlemisest valu ei vähene ega suurene, helistage Yusupovi haiglasse. Pärast põhjalikku uurimist määravad arstid reie ja jala lihaste valu põhjuse, viivad läbi Valu pohjused vaagna ulaosas ravimit ja määravad füsioteraapia protseduurid.

Taastusravi, nõelravi, uuenduslike manuaalteraapia tehnikate koostatud individuaalne harjutuste komplekt võimaldab patsiendil vabaneda reielihase valust, hoolimata põhjustest. Vaagna ise on alus, selgroo alus, lisaks on alajäsemed kinnitatud vaagna külge, Artroosi 1 silmus omakorda mõjutab nende liikumise tõttu ka selgroo ja vaagnaluude seisundit.

Selline keeruline struktuur ei saa toimida ilma tugevate, elastsete liigesteta, milleks on lihased, sidemed, kõõlused, sidemed. Sellepärast arvatakse, et peaaegu kogu vaagnapiirkonna valu põhjustab rikkumine, lihas-ligamentaalse süsteemi düsfunktsioon, harvemini - vaskulaarsed tegurid. Tinglikult võib vaagna lihaste valu põhjused jagada kolme kategooriasse: Lülisambalised vertebrogeensed põhjused, sakrokoksiidse struktuuri talitlushäired, kubemesideme düsfunktsioon ja häbemefüüs. Lühenemisest, kõhu kaldus lihaste spasmist või reielihasliigese hüpertoonilisusest, lihastoonilistest sündroomidest, müofastsiaalsündroomist põhjustatud valu.

Vaskulaarsed häired, venoosse süsteemi talitlushäire, venoosse ja lümfi väljavoolu rikkumine. Samuti saab müogeense vaagnapiirkonna valu põhjuseid jagada soo järgi. Naiste vaagnalihastes valu provotseerivad tegurid on seotud lihaskoe anatoomia ja biomehaanilise funktsiooni eripäradega, perineaalse fastsiaga. Naiste vaagnapiirkonna lihasvalu põhjused: Kummulihase külge kinnitatud kaldus kõhulihaste lühenemine. Lihasvalu kiirgub kubeme piirkonda kubemepiirkonda sümfüüs ja suureneb koos keha pööretega.

Reie lisalihaste ülekoormus, mis ilmneb naise kõnnaku eripära tõttu külgsuunaline kiik, vaagna pöörlevad liikumised. Spasmilised päästikupunktid kutsuvad esile kubemes ja pubis peegelduva valu ning valu võib tunda ka tupes ja pärasooles. Valu suureneb pikaajalise kõndimisega, eriti kõrgetel kontsadel, kui vaagna näib olevat keerdunud, muutes vaagna diafragma lihaste pinget.

Kui naisel on varem olnud adhesioonid, tekib vaagnalihaste tingimuslik fikseerimine, normaalsed biomehaanilised protsessid on häiritud. Venoosse väljavoolu rikkumine suurendab vaagna lihaste valu istudes. Lihaste alternatiivne kokkutõmbumine ja lõdvestumine tuharalihas ja sisemine obturator võivad parandada väljavoolu läbi suguelundite veeni, vähendada valu, seega neutraliseeritakse sümptom liikumises iseseisvalt, muutes staatilist istumisasendit.

Sacrococcygeali liigese düsfunktsioon provotseerib sisemise obturatorlihase hüpertoonilisust.

  • Solvestab ravi ulevaateid
  • Krompsuv liigeste salv
  • Tabletid liigeste valu eest
  • Ardo Kaljuvee 1 Oh, kuidas mu selg valutab!
  • Brachiaalne valu kui raviks

Valu suureneb liikumisel, kõndimisel, kuna lihased osalevad puusaliigeste pöörlemises. Meeste vaagna lihasvalu on ekslik prostatiidi sümptomiteks, mida uurimisel hiljem ei tuvastata. Mis provotseerib meestel vaagnapõhjalihaseid? Lülisamba lihas-toonilised sündroomid, mille seas on iliopsoase lihase sündroom, sisaldab see loetelu ka piriformise sündroomi, mida nimetatakse ka istmikunärvi lihaste kompressiooni neuropaatiaks.

Lisaks võib valu vaagnapiirkonna lihastes põhjustada gluteus minimus või medius sündroom.

Valu reie ja jala lihastes

Vaagna müofastsiaalne sündroom on selle valu üsna tavaline põhjus. MFBS-i peetakse keeruliseks krooniliseks protsessiks, mis areneb vaagna neuromuskulaarses süsteemis meestel, kellel on kalduvus depressioonile, hüpohondriale.

Reie lihased ja reie liiges üldkirjeldus Parema või vasaku puusaliigese valutavat valu seostatakse tavaliselt istmikunärvi põletiku, muljumise või ärritusega. Lisaks võib ta anda jala, reie ja tuhara. Selline valu on eriti väljendunud kõndides ja pingutades. Selline valu levib sageli, alustades puusa- ja niudeluu liigesest, liikudes järk-järgult gluteuslihasesse, reie ja tagaküljele, integreerudes jalule, kuid ei mõjuta varbaid.

Seega levib see kogu alajäseme ulatuses. Tavaliselt mõjutab see tunne ainult paremat või vasakut külge. Kuid mõnel juhul võib see mõjutada mõlemat jäseme korraga. Sarnane sümptom kajastub sageli inimese üldises seisundis ja kõnnakus. Patsient tunneb kõndimise ajal tõsist ebamugavust ja, püüdes mõjutatud jäseme koormust vähendada, hakkab lonkama. Mitte-liigesevalu põhjused Puusaliiges võib ilmneda valu, mis kiirgab jalga ja tuharat. Sellise probleemi käsitlemine sõltub suuresti sellest, millised tegurid selle ilmnemisele kaasa aitasid.

Valu pohjused vaagna ulaosas

Ebamugavuse põhjused võivad seisneda liigeste või siseorganite haigustes või üldse mitte vaevustega seotud. Kust tuleb valu, kui liigesed on terved: Rasedus on üks seljavalu põhjustavaid tegureid. Veelgi enam, sel juhul on selline tunne põhjustatud mitmetest teguritest.

See on keha ümberkorraldamine ja rase emaka rõhk organitele ja liigese koormus. Seetõttu kogevad huvitavas olukorras isegi noored naised sellist ebamugavust. Närve ja kudesid mõjutavad nakkuslikud ja põletikulised vaevused võivad samuti sellist valu põhjustada. Pealegi võib see olla nii äge kui ka valutav.

Valu pohjused vaagna ulaosas

Samuti koormab liigne lülisammas suurt koormust, mille tõttu võivad kirjeldatud aistingud ilmneda. Banaalne hüpotermia on ka raske ebamugavustunne. Pealegi esinevad sellise ebameeldivuse tõttu sageli luude ja liigeste haigused. Samuti tasub mitmel võimalikul põhjusel lisada selgroo neoplasmid. Veelgi enam, ebamugavustunnet võivad põhjustada nii pahaloomulised kui ka healoomulised kasvajad.

Lihashaigused on ka seljavalu, tuharate ja jalgade tavalised põhjused. Ainevahetust mõjutavate haigustega, näiteks suhkruhaigusega, kaasnevad sageli sarnased sümptomid.

Valu alaseljas ja alajäsemetes võib olla põhjustatud muljumisest istmikunärvist. Isegi istuv ja lamav elustiil ning ebamugav madrats võivad põhjustada sarnase probleemi.

Lisaks on sageli probleemiks vanus ja sellega kaasnevad haigused. Näiteks sama osteokondroos.

Valu pohjused vaagna ulaosas

Perearst peaks veenduma, et patsiendil ei esine nö ohusümptome, mis võiksid viidata mõnele tõsisemale haigusele. Enamasti on valud põhjustatud ülekoormusest ning mööduvad kiiresti. Perearst peaks alustama valuvaigistavat ravi, arvestades seejuures patsiendi seisundit, valu tugevust, kaasnevaid haigusi ja ravimite võimalikke kõrvaltoimeid.

Paljud valud lahenevad mõnenädalase valuvaigistie tarvitamisega. Kui aga valu esmasele ravi ei allu, süveneb või lisanduvad muud sümptomid, siis tuleks alustada uuringuid, et tuvastada valu tekkepõhjus. Mõnikord on selleks vajalik eriarsti konsultatsioon ja eriuuringud.

Kui närvivalust vabaneda ei saa, kuidas saab seda leevendada? Närvivalu põhjust ei saa Liigeste ravi Serbia välja ravida või eemaldada. Sellisel juhul on võimalik valu teatud närvivalu vastaste ravimitega kontrollida ja sellega kaebusi leevendada. Neid ravimeid määrab arst ainult kindlatel näidustustel, kuna ravimitel on ka kõrvaltoimed, mis sageli avalduvad enne, kui ravimi enda toime.

Kuidas närvivalu ennetada? Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole.

Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles Valu pohjused vaagna ulaosas tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi.

Neurokirurg selgitab, miks tekib jalga kiirguv valu

Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud.

Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu.

Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema.

Valu pohjused vaagna ulaosas

Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Valu pohjused vaagna ulaosas nr 73 Tere!

Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud.

Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, Artriit poidla poidla kaes põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr.

Alaseljavalu – haiguse põhjused, vaevused ja diagnoos

Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere Vahendid arthoosi kate raviks tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil.

Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks.

Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa Valu pohjused vaagna ulaosas peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on Valu pohjused vaagna ulaosas otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal.

Planeeritakse vahtskleroseerimine.

Valu pohjused vaagna ulaosas

Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud.

Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning Valu pohjused vaagna ulaosas kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul Valu pohjused vaagna ulaosas 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv Block Blade valutab mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida.

Puusavalu ? Mis seda tekitada võib ?

Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni.

Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk.

Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi.

Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Valu pohjused vaagna ulaosas tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Puusaliigese valu põhjused ja ravi kõndimisel

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

Jalg valutab reiele lähemale kubemele

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist!

Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.